
za 3~4 osebe
Sestavine
- 700 ml juhe iz kozic (to pripravimo tako, da lupine in glave od kozic 1-2 min. vremo) ali navadne vode
- 200 g kozic
- 6 suhih limetinih listov
- eno nasekljano steblo sveže limonske trave
- 6 suhih pekočih čiljiev (oz. po želji)
- 30 g narezanega ingverja ali galangala
- 2 žlici tajske paste nam prik pao
- 3~4 žlice tajske ribje omake
- 200 g gobic bukov ostrigar ali šampinjonov
- 3~4 žlice limetinega soka
- Okrasje:1 limeta, narezana na 8 koščkov, koriander, tajski čili...
Priprava
1. V posodo dodamo juho iz kozic (ali navadno vodo), ingver ali galangal, liste kaffir limete, suho limonsko travo in čilije ter zavremo.
2. Dodamo pasto nam prik pao in gobice.
3. Dodamo kozice in ribjo omako. Kuhamo 1~2 minuti, dokler rakci ne dobijo rožnate barve.
4. Dodamo limetin sok. Kuhamo in dobro mešamo 1 minuto.
5. Postrežemo.