Sladka Riževa Začimba za Kuhanje z Manj Alkohola (Mirin-Fu) MIZKAN 568 ml

6.95 
Kratek opis:Mirin je vrsta riževega vina in pogosta sestavina japonskega kuhanja. Podoben je sakeju, vendar z manjšo vsebnostjo alkohola in več sladkorja. Posebej dobro se ujema s sojino omako (obe sta sestavini domače terijaki omake).

Mirin-fu vsebuje še manj alkohola (0,12%) kakor mirin, hkrati pa ohrani vso aromo. Nastal je v povojnem obdobju, ko je primanjkovalo riža, trošarine za alkohol so pa narasle. Danes ga tako uživamo tudi zaradi dostopnejše cene.

Uporabimo ga kakor mirin: zmešamo s sojino omako, da dobimo terijaki, z njim nadomestimo sladkor v slanih jedeh, ali pa ga dodamo v jedi z ribami, da ublažimo aromo morske hrane.

Cena v točkah: 7 točk(i/e)
3254
10 Izdelek (i)
+
40.00 € do brezplačnedostave

SESTAVINE: glukozni sirup, voda, alkoholni kis, fermentirani rižev alkohol (voda, riž, alkohol, sol, rižev slad), sladkor, sredstvo za uravnavanje kislosti: E330, trsna melasa.

Povprečna hranilna vrednost na 100 ml izdelka: Energijska vrednost: 1298 kJ/ 306 kcal, Maščobe: <0,5 g, Od tega nasičene: 0,3 g, Ogljikovi hidrati: 74 g, Od tega sladkorji: 52 g, Vlaknine: 0,6 g, Beljakovine: <0,5 g, Sol: 0,15 g.

POREKLO: Velika Britanija