
Sestavine
- 10 piščančjih bedrc s kožo, opranih in dobro obrisanih
Marinada
- 5 cm olupljenega in nastrganega ingverja
- 1 strok česna, strtega oz. drobno nasekljanega
- 3 žlice hoisin omake (ali recept za domačo za najbolj zagrete)
- 1/2 žlice čilijeve omake (po želji)
- 1/2 žlice sojine omake
- 1/2 žlice medu
- 1/2 žlice vode
Priprava
1. S škarjami prerežemo kožo in tetive okoli baze vsakega bedrca. Meso potisnemo navzdol, da se nabere v obliki krogle.
2. V primerni posodici združimo sestavine za marinado in dobro premešamo. Bedrca dobro prepojimo in mariniramo vsaj eno uro.
3. Pečico segrejemo na 175 C. Bedrca enakomerno razporedimo na mrežo, pod katero postavimo pladenj. Pečemo približno 35 min oz. dokler bedrca ne dobijo rahlo rjave barve in so povsem skuhana.
4. Postrežemo s sojino omakico za namakanje po želji ali kako drugo po želji.