Priprava Instant Rezancev


Težava s časom? Se ne morete spomniti, kaj bi danes kuhali? Rešitev je tu!

Instant rezanci so odličen obrok, kadar se v najkrajšem možnem času želite pogreti in okrepiti. Priporočljiva je uporaba palčk skupaj z žlico, saj je s palčkami rezance najlažje oviti. Instant rezance lahko na različne načine tudi popestrite z raznimi dodatki (sveža zelenjava in zelišča).

Poglejmo si torej kako pripraviti instant rezance.

Na trgu so na voljo instant rezanci v dveh različnih pakiranjih: v zavojčku in v lončku. Primera:

 

Instant Rezanci Shin Ramyun Black v zavojčku

Priprava

Zavremo 0,5l vode, vanjo stresemo vsebino zavojčka (rezanci, juha v prahu in zelenjavni kosmiči). Kuhamo 4-5 minut z občasnim mešanjem, nato odstavimo in postrežemo v jušni skledi.

 

Instant Rezanci Big Bowl Udon-Tempura v lončku


Priprava

Plastičen pokrovček odpremo do polovice in v embalažo dodamo priloženo juho v prahu. Dolijemo vrelo vodo do oznake na notranji strani, zapremo pokrovček in pustimo stati 4 minute. Pokrovček nato odpremo, dobro premešamo in užijemo. Bodimo previdni z ravnanjem, saj je pripravljena vsebina vroča!

 

Tretja različica instant rezancev so tajski instant rezanci znamke Mama, saj so zaradi načina priprave in pakiranja ravno nekaj vmes med rezanci v zavojčku in rezanci v lončku:

 

Instant Rezanci Mama z Okusom Piščanca

Priprava

V manjšem loncu zavremo 350 ml vode in vanjo stresemo vsebino zavojčka (rezanci, jušni prašek olje in po želji čili, ki je priložen posebej). Kuhamo približno 3 minute, nato odstavimo z ognja, dobro premešamo in postrežemo v jušni skledi.