
Težava s časom? Se ne morete spomniti, kaj bi danes kuhali? Rešitev je tu!
Instant rezanci so odličen obrok, kadar se v najkrajšem možnem času želite pogreti in okrepiti. Priporočljiva je uporaba palčk skupaj z žlico, saj je s palčkami rezance najlažje oviti. Instant rezance lahko na različne načine tudi popestrite z raznimi dodatki (sveža zelenjava in zelišča).
Poglejmo si torej kako pripraviti instant rezance.
Na trgu so na voljo instant rezanci v dveh različnih pakiranjih: v zavojčku in v lončku. Primera:
Instant Rezanci Shin Ramyun Black v zavojčku
Priprava
Zavremo 0,5l vode, vanjo stresemo vsebino zavojčka (rezanci, juha v prahu in zelenjavni kosmiči). Kuhamo 4-5 minut z občasnim mešanjem, nato odstavimo in postrežemo v jušni skledi.
Instant Rezanci Big Bowl Udon-Tempura v lončku
Priprava
Plastičen pokrovček odpremo do polovice in v embalažo dodamo priloženo juho v prahu. Dolijemo vrelo vodo do oznake na notranji strani, zapremo pokrovček in pustimo stati 4 minute. Pokrovček nato odpremo, dobro premešamo in užijemo. Bodimo previdni z ravnanjem, saj je pripravljena vsebina vroča!
Tretja različica instant rezancev so tajski instant rezanci znamke Mama, saj so zaradi načina priprave in pakiranja ravno nekaj vmes med rezanci v zavojčku in rezanci v lončku:
Instant Rezanci Mama z Okusom Piščanca
Priprava
V manjšem loncu zavremo 350 ml vode in vanjo stresemo vsebino zavojčka (rezanci, jušni prašek olje in po želji čili, ki je priložen posebej). Kuhamo približno 3 minute, nato odstavimo z ognja, dobro premešamo in postrežemo v jušni skledi.