Piščančji Korma Kari


Za 3-4 osebe

Sestavine za mehčanje mesa

  • 1 liter vode
  • 1 žlica soli
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 žlica kisa

Sestavine za kari

  • 3/4 žlice garam masale
  • 1/8 žlice muškatnega oreščka
  • 1 skodelica vode
  • 1,5 žlice ingverjeve paste
  • 1/4 ingverjeve korenine, narežemo na tanke trakce
  • 1,5 žlice stisnjenega česna
  • 1/4 skodeliceindijskega masla Ghee
  • 7 celih zrn črnega popra
  • 5 klinčkov
  • 1 cimetova palčka
  • 1 kos zvezdastega janeža
  • 6 zrn zelenega kardamoma
  • 1 skodelica jogurta
  • 3 žlice mletega koriandra
  • 2 žlici mlete paprike
  • 1 žlica mletega čilija
  • 1/2 žlice kurkume
  • 1/2 žličke kumina
  • 250 g pražene čebule
  • 6 indijskih oreščkov, predhodno 45 min namočenih v vroči vodi

 

Priprava - mehčanje mesa

1. Sestavine za mehčanje mesa zmešamo ter v posodo položimo 3 cele piščančje krače.

2. Mehčamo v hladilniku približno dve uri.

Priprava - Korma kari

1. Pripravimo jogurtovo masalo: v posodi zmešamo narezani ingver, 3/4 skodelice jogurta, koriander v prahu, papriko, čili, kurkumo in kumin.

2. Nato pripravimo čebulno pasto: v mikser stresemo ocvrto čebulo, indijske oreščke, 1/4 skodelice jogurta in skodelico vode ter zmiksamo.

3. V ekonom loncu segrejemo ghee ter na njem na nizkem ognju približno pet minut pražimo cimetovo palčko, zvezdasti janež, kardamom, poprova zrna ter klinčke.

4. Dodamo ingverjevo pasto, stisnjen česen ter pripravljeno jogurt masalo in kuhamo na zmernem ognju 15 minut ob stalnem mešanju.

5. Dodamo pripravljeno čebulno pasto in prvič pokrijemo ekonom lonec ter kuhamo na malem ognju pod pritiskom 20 minut.

6. Dodamo muškatni orešček in mehčane piščančje krače, ponovno pokrijemo in kuhamo na majhnem ognju pod pritiskom 20 minut.

7. Dodamo garam masalo in kuhamo v odprti posodi še 15-20 minut. Maščoba se mora ločiti od omake.

8. Poleg postrežemo basmati riž, indijski kruh naan, kot osvežitev pa se prileže tudi mangov Lassi.