Indijski Marinirani Piščanec (Murg Makhani)


za 4-6 oseb

Sestavine za marinado

  • 800 g piščančjega mesa v kosih
  • 1 žlica mletega koriandra
  • 1 žlica skute
  • 2 žlički mletega ingverja
  • 2 žlički strtega česna
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 žlička mletega kumina
  • 1 drobno sesekljana čebula
  • 1 žlička mletega čilija oz. po okusu
  • sol po okusu

 

Sestavine za omako

  • 4 veliki nasekljani paradižniki
  • 4 žlice masla ghee
  • 1 žlica kisle smetane
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 1 žlička mletega kumina
  • 1 žlička mletega čilija
  • 1 žlička črnega popra
  • 2 žlički drobno sesekljanega ingverja
  • 2 žlički drobno sesekljanega zelenega čilija
  • sol po okusu
  • sladkor po okusu

 

Okrasitev

  • stopljeno ghee maslo
  • kisla smetana
 
Priprava
 
1. V piščančje meso naredimo majhne zareze.
 
2. Zmešamo vse sestavine za marinado. Vtremo v piščanca in dobro premešamo. Mariniramo nekaj ur.
 
3. Polovico masla denemo v dovolj veliko posodo (na primer vok) in dodamo mariniranega piščanca. Pokrijemo in kuhamo, dokler piščanec ni popolnoma skuhan. Nato piščanca še malo popražimo.
 
4. Preostanek masla segrejemo v kozici za omako. Dodamo čili, koriander, kumin in črni poper.
 
5. Nekaj časa pražimo ter nato dodamo paradižnik, sladkor, sol in kuhamo na srednjem ognju, dokler se pire ne zgosti, maščoba pa loči.
 
6. Dodamo kislo smetano in kuhamo na nizkem ognju nekaj minut.
 
7. Nato omaki dodamo piščanca skupaj z ingverjem in zelenim čilijem. Pokrijemo in lahno vremo, dokler kari ni vroč.
 
8. Postrežemo prelito s stopljenim maslom in kislo smetano. Za prilogo ponudimo basmati rižali indijski kruh (naan, chapati).