Tandoori Piščančji Kebab


Sestavine

  • 500 g na 4 x 4 cm debele koščke narezanih piščančjih prs
  • 100 ml navadnega jogurta
  • 1 vrečka Indijske Začimbne Paste Tandoori Tikka 50 g
  • 1 čebula, nasekljana na manjše kose
  • 2 papriki, razsemenjeni in nasekljani na manjše kose
  • nabodala
 
Priprava
 
1. V primerni posodi zmešamo jogurt, piščanca in začimbno mešanico tandoori masala (ali pasto tandoori tikka).
 
2. V hladilniku mariniramo od ene do 24 ur.
 
3. Koščke piščanca in zelenjave nabodemo na nabodala, pri čemer pazimo, da posamezni koščki niso preveč stisnjeni.
 
4. Pečemo na žaru dokler niso rdečerjavi ali v pečici približno 15~20 minut na 220 stopinjah celzija (oz. dokler ni pečeno).