
za 2-3 osebe
Sestavine
juha (lahko nadomestimo z domačim katsuodaši-jem)
- topla voda, 500 ml
- jušna osnova katsuodaši, 1 vrečka
- sojina omaka, 2 veliki žlici
ostale sestavine
- udon rezanci, 2 gnezdi
- piščančja prsa, 200 gramov, kuhana in narezana
- kumara, 1/2, narezana
- mlada čebula, narezana
- trdo kuhano jajce
- češnjev paradižnik ali paprika, narezana
- opcijsko: kombu alge za barvo, limonin sok in mleti čili
Priprava
1. Pripravimo udon rezance: zavremo 2l vode, dodamo rezance in kuhamo približno 1-2 minuti. Rezance odcedimo in speremo pod tekočo vodo.
2. Pripravimo juho: zmešamo vse sestavine za juho in mešanico ohladimo.
3. Postrežemo tako, da v sklede najprej razdelimo rezance, ki jih nato prelijemo z juho. V sklede nato naložimo še meso in zelenjavo po izbiri.
4. Dober tek!