Hladni Japonski Udon Rezanci


za 2-3 osebe

Sestavine

juha (lahko nadomestimo z domačim katsuodaši-jem)

  • topla voda, 500 ml
  • jušna osnova katsuodaši, 1 vrečka
  • sojina omaka, 2 veliki žlici

ostale sestavine

  • zamrznjeni udon rezanci, 2 gnezdi
  • piščančja prsa, 200 gramov, kuhana in narezana
  • kumara, 1/2, narezana
  • mlada čebula, narezana
  • trdo kuhano jajce
  • češnjev paradižnik ali paprika, narezana
  • opcijsko: kombualge za barvo, limonin sok in mleti čili

 

Priprava

1. Pripravimo udon rezance: zavremo 2l vode, dodamo rezance in kuhamo približno 1-2 minuti. Rezance odcedimo in speremo pod tekočo vodo.

2. Pripravimo juho: zmešamo vse sestavine za juho in mešanico ohladimo.

3. Postrežemo tako, da v sklede najprej razdelimo rezance, ki jih nato prelijemo z juho. V sklede nato naložimo še meso in zelenjavo po izbiri.

4. Dober tek!