Sušene Morske Alge Kombu za Jušno Osnovo WEL PAC 113.4 g

11.00 
Blagovna znamka:
Kratek opis:

 

Kombu je užitna morska alga iz družine Laminariaceae. Uporaba je razširjena po vsej Aziji. Poznajo jo pod različnimi imeni: konbu (Japonska), dashima (Koreja) in haidai (Kitajska). Večina se jih vzgoji na vrveh v korejskem in japonskem morskem območju.

Kombu je ena izmed treh glavnih sestavin jušne osnove daši. Uporablja se tudi pri pripravi kombuča napitka in za začinjanje riža.

Kombu je tudi dober vir glutaminske kisline - aminokisline, ki je zadolžena za okus umami. Ta ojača okus ostalih sestavin v jedi. Kombu znižuje holesterol v krvi in hipertenzijo, vsebuje veliko joda, kar je osnovnega pomena za zdravje ščitnice, železo, ki pomaga dovajati kisik do celic, kalcij, ki gradi kosti in zobe ter tudi vitamina A in C, ki krepita imunski sistem in oči. Skratka, kombu je superživilo.

PRIPRAVA (juha kombu daši, za 600 ml): 5 x 7 cm velik kos kombu alg previdno obrišemo s krpo. Damo ga v posodo skupaj s 3,5 skodelicami (700 ml) vode in pustimo stati 6-8 ur. Zavremo na nizkem ognju, alge pa odstranimo tik preden voda zavre.

1228
20 Izdelek (i)
+
50.00 € do brezplačnedostave

SESTAVINE:morske alge kombu 100% (Laminaria japonica).

Lahko vsebuje alergene: raki, ribe in/ali mehkužci.

Povprečna hranilna vrednost na 100 ml pripravljenega izdelka (juhe): Energijska vrednost: 11 kJ / 3 kcal, Maščobe: <0,5 g, Od tega nasičene: <0,1 g, Ogljikovi hidrati: 0,6 g, Od tega sladkorji: <0,5 g, Sol: 0,22 g.

POZOR: Izdelek je bogat z jodom! Morska trava je bogat naravni vir joda. Otroci lahko zaužijejo največ 13.79 g suhega prozvoda na dan. Odrasli lahko zaužijejo največ 41.38 g suhega prozvoda na dan.

POREKLO: Južna Koreja

Še vedno čakamo na tvoje mnenje. Deli svojo izkušnjo z nami in našimi izdelki.

Napiši svoje mnenje

Sorodni izdelki