
Sestavine (za 4 osebe)
- 2 zavojčka ribje jušne osnove Katsuo Dashi No Moto
- 1 l vode
- 2 jušni žlici rdeče ali bele miso paste
- 226 g svilnatega (gladkega) tofuja, narezanega na kocke
- 2 mladi čebuli z zelenjem, narezani poševno na 1 cm kose
- Po želji za bogatejšo juho: gobe šitake in/ali vakame alge, mlada špinača, na lističe narezana pivska repa (daikon), ščepec katsuobushija, edamame zrna, shichimi togarashi japonska mešanica sedmih začimb
Priprava
1. V srednje veliki kozici na srednje močnem ognju zmešamo vodo in daši ter zavremo.
2. Ugasnemo ogenj in skozi cedilo vmešamo miso pasto. Ko je miso vmešan, ne smemo več vreti, saj s tem zmanjšujemo intenzivnost okusa misa.
3. V štiri skodele enakomerno razporedimo tofu, po želji vakame in šitake. Nalijemo miso juho in potresemo z mlado čebulo.