Blaga Fermentirana Pasta iz Soje za Začinjanje - Beli Miso (Shinshu Shiro Miso) HM 400 g

3.95 
Kratek opis:

400g

Miso je tradicionalna japonska začimbna pasta, pripravljena iz fermentiranega riža, ječmena in/ali soje s soljo in gobami. Najpogosteje je pripravljena iz soje. Okus ponavadi opisujejo kot slan, sladek, prstnat, saden in izrazit. 

 

Miso se uporablja za omake, namaze, vlaganje zlenjave. Najprepoznavnejša jed je miso juha oz. misoshiru, ki je pripravljena iz misa in jušne osnove dashi.

 

Zaradi visoke vsebnosti beljakovin, vitaminov in mineralov je miso igral pomembno prehrambeno vlogo v fevdalno urejenem japonsem cesarstvu.

 

Rdeči miso se imenuje Akamiso. Ta različica se fermentira dolgo časa, včasih tudi celo leto, zato postopoma spremeni barvo iz bele v rdečo ali črno. Okus je slan in intenziven. 

 

UPORABA: Uporabite za dodajanje okusa jedem.

 

RECEPTI: Miso Juha

 

SESTAVINE: voda, sojina zrna 30%, riž, sol, alkohol.

 

POREKLO: Japonska

0423
39 Izdelek (i)
+

Beli Miso HIKARI 400g