
Sestavine
anko (pasta iz fižola azuki)
- 100 g fižola azuki
- 70 g rjavega sladkorja
- ščepec soli
- voda
moči
- 100 g moke iz lepljivega riža
- 2 žlici sladkorja
- 100 ml vode
- tapiokina moka
Priprava - anka
1. V ponev položimo azuki in veliko vode. Zavremo, lahno vremo 5 minut in dobro odcedimo. Postopek še enkrat ponovimo ter azuki vrnemo v ponev.
3. Dodamo dva lončka vode, zavremo in lahno vremo pol ure.
4. Odcedimo vodo in azuki vrnemo v ponev. Dodamo sladkor in kuhamo, dokler ne nastane mehka pasta. Mešamo še naprej in dodamo ščepec soli.
5. Odstavimo z ognja in ohladimo.
6. Izoblikujemo majhne kroglice, velike ravno toliko kot jagode, ki jih imate na voljo.
Priprava - moči
1. V primerni posodi zavremo vodo in pripravimo pladenj, po katerem posujemo tapiokino moko.
2. V skledo dodamo moko iz lepljivega riža, sladkor in vodo ter dobro premešamo.
3. Skledo postavimo v posodo in testo 15 minut kuhamo na pari.
4. Skledo vzamemo iz posode in kuhano testo (moči) postavimo na pladenj posut s tapiokino moko. Izoblikujemo hlebček in ga dobro prekrijemo s tapiokino moko. Pustimo, da se ohladi.
5. Hlebček razdelimo na 6 delov.
Oblikovanje močijev
1. Jagodo ogrnemo z ankom.
2. Kos močija izravnamo in z njim prekrijemo anko in jagodo.
3. Izoblikujemo v kroglo. (V pomoč nam je lahko spodnji prikaz)
4. Z ostrim nožem prerežemo na pol in postrežemo z zelenim čajem.