Japonski Topli Prigrizk: Krompirjev Mochi s Terijaki Omako


Zaljubljene v japonske okuse bo navdušil tale enostaven prigrizek, ki ga lahko postrežemo samostojno ali kot prilogo.

Če želite v svet japonske kuhinje vpeljati svoje najmlajše, je krompirjev mochi s terijaki omako res enostavna in učinkovita stopnička v čudoviti svet japonskih okusov.

Terijaki omako po svojem okusu lahko pripravite hitro in enostavno tudi doma ali pa kupite že pripravljeno. Ker se znajo terijaki omake med seboj precej razlikovati, za ta recept priporočamo nekoliko gostejšo različico (kar tale tudi je), ki se bo lepo prijela na mochi.


Potrebujemo:
- 3 velike krompirje

- 3 jušne žlice tapiokinega škroba

- 2-3 jušne žlice ovsenega mleka

- 1 list nori alg narezanih na manjše pravokotnike

- 4-5 jušnih žlic terijaki omake

- 1 mala žlica grobo mletega česna

- 1 mala žlica grobo mlete čebule

- sol in poper – po okusu

- olje


Postopek:
1. Krompir olupimo, speremo pod vodo in narežemo na kocke. Prelijemo z vodo in kuhamo mehkega (15-20minut).

2. Skuhan krompir ocedimo in prestavimo v drugo posodo. Dobro ga pretlačimo in zmešamo z tapiokinim škrobom, ovsenim mlekom in česnom, soljo in poprom. Vse skupaj pustimo počivat, da se zmes ohladi na sobno temperaturo za lazje oblikovanje.

3. Z rokami krompirjevo zmes oblikujemo v enakomerne okrogle polpete z debelino cca 1 - 1,5 cm. Segrejemo olje v ponvi in jih ocvremo na vrelem olju 2-3 minute (dokler robovi ne postanejo blago rjavi). Previdno obrnemo in prepražimo še na drugi strani, 1-2 minuti.

4. Mochije pustimo da se malo ohladijo, nakar jih pomočimo v teriyaki omako in jih iz spodnje strani obvijemo s izrezanim koščkom nori alge.