4~5 oseb
Sestavine
- 500 g piščanca ali govedine, narezane na kosce
- 1 žlica rastlinskega olja
- 1 žlica masla
- 1 na drobno sesekljana čebula
- 1 paradižnik ali 100 ml paradižnikove paste
- 100~200 g krompirja, narezanega na kocke
- 100~200 g zelenjave: korenje, brokoli...
- 700 ml vode (lahko tudi piščančja ali zelenjavna jušna osnova)
- 3 kocke zlatega karija
- 2~3 lovorjeve liste
- Dekoracija po želji: pražen česen, peteršilj, rezine paradižnika, ...
Priprava
1. Segrejemo kozico ali lonec ter vanj dodamo olje in maslo. Dodamo meso in kuhamo, dokler ni skuhano na površju.
2. Dodamo nasekljano čebulo in kuhamo, dokler ne porumeni.
3. Dodamo paradižnik ali paradižnikovo pasto ter lahno vremo 5 minut.
4. Dodamo krompir in zelenjavo, pri čemer zelenjavo dodajamo v razmakih nekaj minut glede na čas kuhanja (korenje npr. kuhamo dlje časa kot brokoli).
5. Dolijemo vodo in zavremo, nato dodamo še karijeve kocke.
6. Dodamo lovorjeve liste, pokrijemo in lahno vremo 10-20 minut.
7. Postrežemo s kuhanim rižem ter po želji okrasimo.
