
Sestavine
Tsuju juha (lahko nadomestite s tsuju no moto):
- 4 lončke (2,4 dl) katsuo dašija
- 4 žličke sojine omake
- 2 žlički mirina
- 1 žlička soli
Ostalo:
- soba rezanci
- katsuobuši (po želji/možnosti)
- mlada čebula ali drobnjak
Priprava
1. Pripravimo tsuju juho: v loncu združimo sestavine. Slanost in okus uravnamo s količino sojine omake, mirina in soli. Mešanico segrejemo, vendar ne zavremo, da juha ne izgubi okusa.
2. Pripravimo soba rezance: v loncu zavremo vodo in dodamo rezance in jih kuhamo 3-4 minute oziroma po navodilih proizvajalca, nato pa jih s pomočjo cedila speremo pod mrzlo vodo.
3. Juho postrežemo v sklede tako, da najprej razdelimo rezance in jih nato prelijemo z juho.
6. Okrasimo z zelenjem in katsuobušijem in jed je nared.