
za 2 osebi
Sestavine
- 2 1/2 – 3 žličke sezamovega olja
- 250 g hitro kuhanih rezancev
- 100 g kalčkov
- 30 g drobnjaka, narezanega na približno 5 cm
- beli sezam
Za omako
- 2 žlički sojine omake
- 3/4 žličke ostrigine omake
- 1/2 žličke sladkorja
- 1/4 žličke sezamovega olja
- 3 ščepce belega popra
Priprava
1. Rezance pripravimo po navodilih proizvajalca, sestavine za omako pa dobro premešamo.
2. Na ognju segrejemo vok, dodamo olje ter počakamo, da se nekoliko segreje.
3. Dodamo rezance. Za mešanje uporabimo palčke.
4. Dodamo omako in dobro premešamo z rezanci. Dodamo še kalčke in drobnjak ter še enkrat premešamo. Ko so kalčki in drobnjak kuhani (a še vedno hrustljavi), odtavimo z ognja in prestavimo na krožnik.
5. Postrežemo posuto s sezamom.