Tajvanske Vroče Žemljice Gua Bao z Dušenim Pujskom


Aromatičnega dušenega pujska (Lu Rou Fan) smo ugnezdili v vročo tajvansko žemljico, ga začinili z ravno prav pekočim kimčijem, da je nastal dekadentno sočen sendvič, ki se kar topi v ustih.

Gua Bao žemljice so značilne na sopari skuhane tajvanske žemljice, ki se zaradi specifične priprave odprejo kot lotusovi cvetovi, katere napolnimo s poljubnimi sestavinami. Neverjetno prav pridejo, ko želimo porabiti ostanke kake jedi, in tako nevede ustvarimo novo, ki se izkaže za izvrstno.

V naših trgovinah prodajamo že pripravljene zmrznjene, ki so po treh minutah na pari nared, da jih nadevate z vašimi najljubšimi okusi.

Drugače pa sploh ni nujno, da so strogo azijski, saj lahko super kombinacije dobimo tudi z evropskimi sestavinami, kot je pršut, parmezan, rukola, paradižnik, olivno olje itd.

Mi smo jih nadevali z dušenim pujskom po tajvansko Lu Rou Fan, ki nam je ostal od kosila, osvežili s kimčijem in začinili z aromatično pikantno omak’co. Mljac!


Pikantna omak'ca

Potrebujemo:

  • 2 sveža rdeča čilija
  • drobno sesekljan česen
  • 1 mlada čebula
  • 15ml svetle sojine omake
  • 10ml sezamovega olja

Postopek:

Vse lepo zmešamo in pustimo stati v hladilniku vsaj 1h, da se okusi povežejo.

 

Dodatki, brez kazerih ne gre

  • Kimči - vas čaka v hladilnikih ene od naših trgovinic: na Trubarjevi 20 ali v pokritem delu tržnice v BTC-ju (vhod Eurospin)
  • Sladkani praženi arašidi: popražimo arašide, ohladimo, dodamo 1 žlico kokosovega sladkorja, dobro premešamo.
  • Sveži koriander