Tajvanske Soparjene Žemljice Gua Bao z Dušenim Pujskom


Aromatičnega dušenega pujska (Lu Rou Fan) smo ugnezdili v vročo tajvansko žemljico, ga začinili z ravno prav pekočim kimčijem, da je nastal dekadentno sočen sendvič.

Gua Bao žemljice so značilne na sopari skuhane tajvanske žemljice, ki se zaradi specifične priprave odprejo kot lotusovi cvetovi, katere napolnimo s poljubnimi sestavinami. Neverjetno prav pridejo, ko želimo porabiti ostanke kake jedi, in tako nevede ustvarimo novo, ki se izkaže za izvrstno.

V naših trgovinah prodajamo že pripravljene zmrznjene, ki so po treh minutah na pari nared, da jih nadevate z vašimi najljubšimi okusi.

Drugače pa sploh ni nujno, da so strogo azijski, saj lahko super kombinacije dobimo tudi z evropskimi sestavinami, kot je pršut, parmezan, rukola, paradižnik, olivno olje itd.

Mi smo jih nadevali z dušenim pujskom po tajvansko Lu Rou Fan, ki nam je ostal od kosila, osvežili s kimčijem in začinili z aromatično pikantno omak’co. Mljac!


Pikantna omak'ca

Potrebujemo:

  • 2 sveža rdeča čilija
  • drobno sesekljan česen
  • 1 mlada čebula
  • 15ml svetle sojine omake
  • 10ml sezamovega olja

Postopek:

Vse lepo zmešamo in pustimo stati v hladilniku vsaj 1h, da se okusi povežejo.

 

Dodatki, brez kazerih ne gre

  • Kimči - vas čaka v hladilnikih ene od naših trgovinic: na Trubarjevi 20 ali v pokritem delu tržnice v BTC-ju (vhod Eurospin)
  • Sladkani praženi arašidi: popražimo arašide, ohladimo, dodamo 1 žlico kokosovega sladkorja, dobro premešamo.
  • Sveži koriander