
Sestavine
(Za 20 zavitkov)
- 500 g mletega svinjskega vratu
- 2 jajci
- 2 žlici lahke kitajske sojine omake
- 1 žlica soli
- 1 žlica mletega belega popra
- 1 žlica kitajske mešanice petih okusov
- 1 pločevinka vodnega kostanja, pretlačenega
- 3 drobno nasekljane mlade čebule
- 1/2 drobno nasekljane čebule
- 3 žlice moke
- Sveži listi za spomladanske zavitke
- Omakica za namakanje Yum Woon Sen in/ali čilijeva omaka sriracha
Priprava
1. Zmešamo svinjino in eno jajce.
2. V majhni posodici posebaj zmešamo sojino omako, sol, beli poper in kitajsko mešanico petih okusov. Premešano dodamo mešanici svinjine in jajc.
3. Dodamo čebulo z zelenjem in čebulo ter dobro premešamo. Dodamo moko in ponovno dobro premešamo.
4. Oblikujemo zavitke (glejte spodnje slike). Za zatiskanje robov uporabimo preostalo jajce.




5. Večjo ponev pokrijemo z oljem in pečemo zavitke, dokler skorja ni zlatorjava in hrustljava.
6. Postrežemo kot predjed ali kot prigrizek. Zavitki se odlično priležejo tudi v kombinaciji s hladnimi riževimi rezanci in Yum Woon Sen prelivom.