
Za 4 osebe
Sestavine
- 500 g na kocke narezanih piščančjih prsi, vsaj 20 minut mariniranih v eni žlici škroba in 1/2 žlice mirina
- 1 čebula, narezana na majhne koščke (2 cm x 2 cm)
- 1 zelena paprika
- 1 palec ingverja, tenko nasekljanega
- 1 lonček indijskih oreščkov
za omako
- 2 žlici ostrigine omake
- 1/2 žlice sojine omake
- 1 čajna žlička sladkorja
- 1 čajna žlička mirina
- 1/4 čajne žličke belega popra (tudi črni je v redu)
- nekaj kapljic sezamovega olja
- sol
Priprava
1. Zmešamo sestavine za omako in postavimo na stran.
2. Segrejemo vok ali večjo ponev z eno žlico olja za kuhanje in mešajoče pečemo piščančja prsa dokler niso na pol spečena. Piščanca prestavimo iz ponve na krožnik.
3. V ponev dodamo eno žlico olja za kuhanje in mešajoče pečemo zeleno papriko, ingver in čebulo.
4. V ponev vrnemo piščanca in dodamo omako. Ves čas mešamo, da se piščanec dobro prekrije.
5. Dodamo indijske oreščke in še nekajkrat premešamo. Postrežemo okrašeno s svežim koriandrom in najljubšo vrsto riža.