Polnilo za Zavitke/Žlikrofe s Črnimi Gobami


To polnilo je primerno za kitajske spomladanske zavitke in korejske žlikrofe (mandu). Zaradi natrganih gobic je polnilo hrustljavo.

Za 35~50 kosov

Sestavine

  • 500 g mletega svinjskega vratu
  • 3 žlice sojine omake
  • 1 žlička drobno nasekljanega česna
  • 1 žlička ingverjevega soka
  • 1 žlička sladkorja
  • 100 g drobno narezane mlade čebule
  • 100 g drobno narezane čebule
  • 200 g natrganega zelja ali kitajskega zelja
  • 50 g črnih gobic, namočenih v vodi malo več kot 10 minut in natrganih
  • 70 g steklenih rezancev
  • 1 jajce
  • sol, črni poper
  • Testo za žlikrofe ali sveži listi ali riževi listi
 
Priprava
 
1. Združimo in zmešamo vse sestavine razen jajca.
 
2. Dodamo jajce in dobro premešamo.
 
3. Napolnimo žlikrofe ali sveže liste ali riževe liste in oblikujemo (glejte recepte: korejski žlikrofi mandu in kitajski zavitki). Cvremo ali popečemo.
 
4. Odlična popestritev zavitkov ali žlikrofov je Sladka čilijeva omaka.