
Spomladanske zavitke ali žlikrofe lahko jemo kadarkoli. So pa oboji na Kitajskem še posebej priljubljeni med praznovanjem lunarnega novega leta oz. pomladnega festivala, ki novemu letu sledi. Ta nadev je primeren za pripravo obojih, razlika je le v testu in posledično v tehniki zvijanja. Spomladanske zavitke običajno zavijamo v večje tanke plasti oz. liste testa narejenega iz pšenične ali riževe moke. Žlikrofe pa zavijamo v manjše okrogle lističe s premerom nekje 10 cm.
Za 35~50 kosov
POTREBUJEMO
- 500 g mletega svinjskega vratu
- 3 žlice sojine omake
- 1 žlička drobno nasekljanega česna
- 1 žlička ingverjevega soka
- 1 žlička sladkorja
- 100 g drobno narezane mlade čebule
- 100 g drobno narezane čebule
- 200 g naribanega zelja ali kitajskega zelja
- 50 g natrganih črnih gobic, predhodno za 15 min namočenih v vodi
- 70 g steklenih rezancev
- 1 jajce
- sol, črni poper
- Testo za žlikrofe, sveži listi za spomladanske zavitke (del našega zamrznjenega programa) ali riževi listi
Priprava
1. Združimo in zmešamo vse sestavine razen jajca.
2. Dodamo jajce in dobro premešamo.
3. Zavitke napolnimo z 1-2 jušnima žlicama nadeva in zvijemo tako:




4. Žlikrofe oz. manduje napolnimo z 1 jušno žlico nadeva in najenostavneje zvijemo tako:




5. Zavitke ocvremo v olju, žlikrofe pa lahko pripravimo na pari v parilniku ali v ponvi na 3 žlicah olja.
6. Zavitke ali žlikrofe postrežemo s hrustljavim čilijem ali sladko čilijevo omako.
NAKUP SESTAVIN
Naravno Varjena Sojina Omaka KIKKOMAN 250 ml
Stekleni Rezanci iz Mungo Fižola (Vermicelli) NFZ 100 g
Orientalski Riževi "Vermicelli" Rezanci WAI WAI 0.5 mm 400 g