Kimčijev Sotirani Riž (Bokkeumbap)


za 3 osebe

Sestavine:

  • 3 lončke kuhanega riža za suši
  • 1 lonček narezanega kimčija
  • 250 g slanine, narezane na rezine
  • ½ bele čebule, nasekljane na kockice
  • 5 strokov strtega česna
  • 1 velika žlica sojine omake
  • 1 nasekljana mlada čebula
  • 1 jajce na osebo
  • 1-2 veliki žlici sezamovega olja
  • sol in poper po okusu
  • žlička sezamovih semen

Priprava

1. V voku ali večji ponvi segrejemo sezamovo olje.

2. Dodamo slanino, čebulo in česen terpražimo približno 4 minute na srednjem ognju.

3. Primešamo riž in dodamo sojino omako.

4. Dodamo narezan kimči in vse skupaj dobro premešamo.

5. Kuhamo približno 8 minut, da riž vpije vse okuse in voda rahlo izpari. Vsakih nekaj minut premešamo ter vmes solimo in popramo. Po želji (a zelo priporočljivo!) vmešamo še nekaj korejske čilijeve paste.

6. V ločeni ponvi ocvremo jajca na oko. Najbolje bo, če je rumenjak še rahlo tekoč.
 
7. Ko jed razdelimo na krožnike, položimo jajca na vrh.
 
8. Na koncu vse skupaj posujemo s sesekljano mlado čebulo in sezamovimi semeni.