
za 3 osebe
Sestavine:
- 3 lončke kuhanega riža za suši
- 1 lonček narezanega kimčija
- 250 g slanine, narezane na rezine
- ½ bele čebule, nasekljane na kockice
- 5 strokov strtega česna
- 1 velika žlica sojine omake
- 1 nasekljana mlada čebula
- 1 jajce na osebo
- 1-2 veliki žlici sezamovega olja
- sol in poper po okusu
- žlička sezamovih semen
Priprava
1. V voku ali večji ponvi segrejemo sezamovo olje.
2. Dodamo slanino, čebulo in česen terpražimo približno 4 minute na srednjem ognju.
3. Primešamo riž in dodamo sojino omako.
4. Dodamo narezan kimči in vse skupaj dobro premešamo.
5. Kuhamo približno 8 minut, da riž vpije vse okuse in voda rahlo izpari. Vsakih nekaj minut premešamo ter vmes solimo in popramo. Po želji (a zelo priporočljivo!) vmešamo še nekaj korejske čilijeve paste.
6. V ločeni ponvi ocvremo jajca na oko. Najbolje bo, če je rumenjak še rahlo tekoč.
7. Ko jed razdelimo na krožnike, položimo jajca na vrh.
8. Na koncu vse skupaj posujemo s sesekljano mlado čebulo in sezamovimi semeni.