
Ste se kdaj spraševali, kaj dobrega lahko napravite s krompirjevimi steklenimi rezanci? Odgovor je spodaj!
za 1-2 osebi
Sestavine
- 100 g korejskih steklenih rezancev iz sladkega krompirja
- pol lignja, narezanega na 3cm dolge trakove
- 4 velike olupljene in razžiljene kozice
- 2 suhi šitaki gobi, predhodno namočeni in odcejeni
- pol čebule, narezane na 3cm dolge trakove
- 30g korenja, narezanega na 3cm dolge trakove
- 30g mlade čebule, narezane na 3cm dolge trakove
- 30g fižolovih kalčkov, prirezanih
- 3,5 žlice sojine omake
- 2 žlici olja
- 1 žlička soli
- ščepec sezamovih semen
- nekaj kapljic sezamovega olja
Priprava
1. Steklene rezance namočimo v toplo vodo za 20 minut. Medtem zavremo 5 skodelic vode in v njej 2-3 minute poblanširamo kalčke.
2. Steklene rezance kuhamo 6-7 minut v vreli vodi, jih odcedimo, jim dodamo nekaj kapljic sojine omake, sol, sezamovo olje ter premešamo.
3. V ponvi na srednjem ognju segrejemo olje ter na njem popražimo lignja in narezano zelenjavo. Dodamo kozice, blanširane kalčke in kuhane rezance.
4. Dodamo 3 žlice sojine omake in dobro premešamo.
5. Serviramo posuto s sezamovimi semeni.