
Ena izmed naših najljubših tajskih uličnih jedi. Izjemno enostavna za pripravo in izjemnega okusa.
Sestavine
- 3 žlice paste za rdeči kari (lahko pripravite tudi svojo pasto iz sveže tajske zelenjave in začimb)
- 300 g piščančjega fileja narezanega na koščke
- 1 žlica olja
- 3 kose dolgega fižola, narezanega na 2 cm
- sveža tajska bazilika ali listi kaffir limete
- 1 žlička ribje omake oz. po okusu (odvisno od slanosti paste za kari)
- ščepec sladkorja oz. po okusu
Priprava
1. V primerni ponvi ali voku na srednje močnem ognju segrejemo olje in dodamo karijevo pasto. Pražimo mešajoč približno 30 sekund. Ogenj naj bo zmeren, da se pasta ne prežge.
2. Nato dodamo piščanca, ribjo omako in sladkor. Pražimo mešajoč dokler se piščanec ne skuha.
3. Dodamo dolgi fižol in še malo pražimo, da se rahlo zmehča a naj ostane hrustljav. Na koncu vmešamo še tajsko baziliko in jed je pripravljena.
4. Postrežemo z jasminovim rižem in jajcem na oko.