Pasta za Rdeči Kari LOBO 50 g

1.45 
Blagovna znamka:
Kratek opis:

 

tajski kuhinji se karijem reče kaeng. Ponavadi so pripravljeni iz mesa, morskih sadežev in/ali zelenjave v omaki, ki bazira na karijevi pasti. Ta je sestavljena iz čilija, čebule oz. šalotke, česna in paste iz kozic. Začimbe definirajo vrsto karija. Uporabljajo se lokalne začimbe: čili, kaffirjevi listilimonska trava, galangal in, v centralni in južni Tajski, tudi kokosovo mleko.  

Na Zahodu karije razlikujemo po barvi. Za rdeči kari se uporabljajo rdeči čiliji, za zeleni kari se uporabljajo zeleni čiliji. Rumeni kari - imenovan Kaeng kari je, zaradi turmerika, kumine in drugih suhih začimb, bolj podoben indijskim karijem.

RECEPTI: tajski karienostavni tajski kari

PRIPRAVA (4 porcije): Skupaj z vsebino vrečke v ponvi segrejemo 250ml kokosovega mleka in pražimo, dokler se na vrhu ne nabere maščoba. Dodamo 250g narezane govejega ali piščančjega mesa in pražimo, dokler ni napravljeno. Dodamo še 250ml kokosovega mleka in zavremo, dodamo čili, jajčevec, sladko baziliko in kuhamo, dokler se ne zmehča. Po okusu dodamo ribjo omako in postrežemo z rižem ali riževimi rezanci.  

 

0033
16 Izdelek (i)
+
60.00 € do brezplačnedostave

SESTAVINE: čili, limonska trava, česen, sol, galangal, šalotka, pasta iz kozic (kozice, sol), olupek kaffir limete, mleti kumin. 

Brez mononatrijevega glutamata, konzervansov in umetnih barvil.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka: Energijska vrednost: 501 kJ/ 120 kcal, Maščobe: 1,1 g, Od tega nasičene: 0 g, Ogljikovi hidrati: 18 g, Od tega sladkorji: 2,4 g, Vlaknine: 11 g, Beljakovine: 3,9 g, Sol: 12,1 g.

Izdelek lahko vsebuje sledi rib.

POREKLO: Tajska

Še vedno čakamo na tvoje mnenje. Deli svojo izkušnjo z nami in našimi izdelki.

Napiši svoje mnenje

Stranke so kupile tudi