Sestavine
- 8 svežih ali suhih rdečih čilijev
- 3 žličke belega popra v zrnu
- 1/2 žličke mletega kumina
- 1/2 žličke mletega koriandra
- 10 – 15 strokov česna
- 1 žlička koriandrovih stebel
- 1 žlica narezane limonske trave
- 1 mlada čebula
- 1 žlica narezanega galangala
- 8 listov kaffir limete
- 1/2 žličke paste iz kozic
Priprava
1. Nasekljamo vse sestavine.
2. Koriander, poper v zrnu in kumin na hitro popražimo v ponvi na srednje močnem ognju, toliko da zadiši. Odstavimo in počakamo, da se ohladi.
3. V terilniku stremo sestavine v pasto, začenši s sestavinami z najmanj vsebnosti vode. Začnemo torej s popraženimi suhimi začimbami. Tremo z nagnjeno terilno palico in ne navpično, da se nam sestavine ne odbijajo od terilnika.
4. Pasta je pripravljena, ko so vse sestavine dobro združene v pasto, ki jo lahko odmerjamo z žlico.
