
Sestavine (za 10 oseb)
- 1 žlička koriandra v zrnu
- 1/2 žličke kuminovih semen
- 1 1/2 žlice na tanko narezanega galangala
- 1/4 lončka česna
- 10 listov kaffir limete
- 3-4 žlice nasekljane sveže limonske trave
- 1/2 žlice popra v zrnu
- 1/2 lončka narezane mlade čebule
- 1 žlička paste iz kozic ali soli (za vegansko različico)
- 10-15 svežih zelenih čilijev
- 1 pest nasekljanega svežega koriandra s steblom
Priprava
1. Nasekljamo vse sestavine.
2. Koriander v zrnu, poper v zrnu in kumin na hitro popražimo v ponvi na srednje močnem ognju toliko, da zadiši. Odstavimo in počakamo, da se ohladi.
3. V terilniku stremo sestavine v pasto, začenši s sestavinami z najmanj vsebnosti vode. Začnemo torej s popraženimi suhimi začimbami. Tremo z nagnjeno terilno palico in ne navpično, da se nam sestavine ne odbijajo od terilnika.
4. Pasta je pripravljena, ko so vse sestavine dobro združene v pasto, ki jo lahko odmerjamo z žlico.