Tajska Kumarična Solata


Na Tajskem Tod Mun Goong (ribji polpeti) praviloma postrežejo v kombinaciji z osvežilno sladko-kislo omako Namjim Tod Mun. Slednjo sestavljajo voda, rižev kis, sladkor, čili in koščki sveže kumare. Omako lahko z malo ustvarjalnosti spremenimo v okusno prilogo – pekočo sladko-kislo kumarično solato.

 

Sestavine

  • 2 manjši kumari
  • 2 stroka čilija
  • rižev kis (0.5 dcl)
  • voda (1 dcl)
  • 1 žlica sladkorja
  • ščepec soli

 

Priprava

1. Kumare operemo in narežemo na tanke kolobarje.

2. V terilniku skupaj s sladkorjem in soljo stremo cel rdeč čili. Tako dobljeno zmes predenemo v manjšo posodo ter zalijemo z mešanico vode in riževega kisa (v razmerju 2:1).

3. Preliv zavremo in še toplega prelijemo preko kumar.

4. Kumarično solato obogatimo še z nasekljanim čilijem (brez semen) in peteršiljem ter postrežemo skupaj z ribjimi polpeti.

Prava simfonija za brbončice!