Tajski Rdeči Kari


Za 4 osebe

Sestavine

  • 250 g piščančjega ali govejega mesa narezanega na koščke, mariniranega v enem jajčnem beljaku, popru in soli. Meso lahko nadomestimo tudi s kozicami.
  • 2 žlici jedilnega olja
  • 3-4 žlice paste za rdeči kari (domače ali kupljene)
  • 1 žlica paste iz kozic
  • 500 - 750 ml kokosovega mleka
  • 2 stebli sveže limonske trave
  • 3 cm narezanega galangala ali ingverja
  • 8 listov kaffir limete
  • tajska bazilika za okrasitev

Zelenjava

  • 1 paprika, razsemenjena in nasekljana na manjše kose
  • Po želji: čebula, češnjev paradižnik, sladki krompir

Začimbe

  • 1~2 žlici palminega sladkorja
  • 1~2 žlici ribje omake

Priprava

1. Segrejemo vok ali globoko ponev in dodamo olje. Meso kuhamo dokler ni skuhano po površju, nato ga preložimo na krožnik.

2. V ponev dodamo pasto za rdeči kari in pasto iz kozic. Dodamo malo olja in pražimo, dokler ne izgubi vlage.

3. Dodamo 500 ml (ali več, glede na okus) kokosovega mleka. Dodamo limonsko travo, galangal (ali ingver). Na počasnem ognju pražimo 10 minut.

4. Dodamo meso (oz. kozice) in zelenjavo.

5. Na počasnem oglnu pražimo, dokler po površju ne pordeči. Začinimo s palminim sladkorjem in ribjo omako po okusu.

6. Okrasimo s svežimi listi tajske bazilike in postrežemo z jasminovim rižem.