
Soba rezance poznamo kot eno ključnih sestavin miso juhe, marsikdo pa še ne ve, da so v solati naravnost zmagovalni!
za 2-3 osebe
Sestavine
- 220 g soba rezancev
- 1-2 skodelici edamame fižola (na voljo v naših poslovalnicah kot del zamrznjenega programa)
- 1 skodelica kumare, sesekljane na kocke
- četrt skodelice nasekljane mlade čebule ali šalotke
- četrt skodelice majoneze (priporočamo Vegansko majonezo iz tofuja in indijskih oreščkov)
- 1 žlica riževega kisa
- 2 žlici belega misa
- 1 žlička sojine omake
- 1 žlička čilijeve paste s česnom (Sambal Oelek)
- 1 žlička sezamovega olja
- 1,5 skodelice svežih kalčkov mungo fižola
- dodatna opcija: polovica narezanega avokada ali manga
- dodatna opcija za dekoracijo: žlička praženih sezamovih semen, pest svežega koriandra
Priprava
1. Soba rezance in edamame fižol skuhamo po navodilih proizvajalca (lahko tudi v istem loncu).
2. Edamame fižol vzamemo iz lupinic.
3. Pripravimo preliv: v skledici zmešamo majonezo, kis, sojino omako, čilijevo pasto in sezamovo olje ter dobro premešamo.
4. Sestavimo solato: v skledo položimo soba rezance, edamame ter kumaro, prelijemo s prelivom, premešamo, na koncu pa še potresemo s kalčki.
5. Mnjam!