Solata iz Soba Rezancev in Edamame Fižola


Soba rezance poznamo kot eno ključnih sestavin miso juhe, marsikdo pa še ne ve, da so v solati naravnost zmagovalni!

 

za 2-3 osebe

Sestavine

  • 220 g soba rezancev
  • 1-2 skodelici edamame fižola (na voljo v naših poslovalnicah kot del zamrznjenega programa)
  • 1 skodelica kumare, sesekljane na kocke
  • četrt skodelice nasekljane mlade čebule ali šalotke
  • četrt skodelice majoneze (priporočamo Vegansko majonezo iz tofuja in indijskih oreščkov)
  • 1 žlica riževega kisa
  • 2 žlici belega misa
  • 1 žlička sojine omake
  • 1 žlička čilijeve paste s česnom (Sambal Oelek)
  • 1 žlička sezamovega olja
  • 1,5 skodelice svežih kalčkov mungo fižola
  • dodatna opcija: polovica narezanega avokada ali manga
  • dodatna opcija za dekoracijo: žlička praženih sezamovih semen, pest svežega koriandra

 

Priprava

1. Soba rezance in edamame fižol skuhamo po navodilih proizvajalca (lahko tudi v istem loncu).

2. Edamame fižol vzamemo iz lupinic.

3. Pripravimo preliv: v skledici zmešamo majonezo, kis, sojino omako, čilijevo pasto in sezamovo olje ter dobro premešamo.

4. Sestavimo solato: v skledo položimo soba rezance, edamame ter kumaro, prelijemo s prelivom, premešamo, na koncu pa še potresemo s kalčki.

5. Mnjam!