
Na Tajskem Tod Mun Goong (ribji polpeti) praviloma postrežejo v kombinaciji z osvežilno sladko-kislo omako Namjim Tod Mun. Slednjo sestavljajo voda, rižev kis, sladkor, čili in koščki sveže kumare. Omako lahko z malo ustvarjalnosti spremenimo v okusno prilogo – pekočo sladko-kislo kumarično solato.
Sestavine
- 2 manjši kumari
- 2 stroka čilija
- rižev kis (0.5 dcl)
- voda (1 dcl)
- 1 žlica sladkorja
- ščepec soli
Priprava
1. Kumare operemo in narežemo na tanke kolobarje.
2. V terilniku skupaj s sladkorjem in soljo stremo cel rdeč čili. Tako dobljeno zmes predenemo v manjšo posodo ter zalijemo z mešanico vode in riževega kisa (v razmerju 2:1).
3. Preliv zavremo in še toplega prelijemo preko kumar.
4. Kumarično solato obogatimo še z nasekljanim čilijem (brez semen) in peteršiljem ter postrežemo skupaj z ribjimi polpeti.
Prava simfonija za brbončice!