Tajski Zeleni Kari


Za 4 osebe

Sestavine

  • 250 g piščančjega mesa, narezanega na koščke ali kozic
  • 3-4 žlice paste za zeleni kari
  • 500-750 ml kokosovega mleka (odvisno od gostote mleka in izprevanja)
  • 1/2 srednje tenko narezane zelene paprike
  • 1/2 srednje tenko narezane rdeče paprike
  • 8 listov kaffr limete
  • 1~2 žlici palminega sladkorja
  • 1~2 žlici ribje omake

Priprava

1. Pasto za zeleni kari rahlo popražimo na žlički olja toliko, da zadiši. Nato dodamo kokosovo mleko in kuhamo na zmernem ognju.

2. Tik pred vrenjem dodamo kaffir limeto in piščanca oz. rakce. Malo pomešamo in počakamo, da zavre. Nato dodamo zelenjavo in pustimo lahno vreti, dokler se zelenjava in meso ne skuhata. Če je kari pregost, dodamo še malo kokosovega mleka. Konsistenca mora biti nekje med juho in omako.

3. Dodamo sladkor, ribjo omako in pasto za zeleni kari po okusu.

4. Postrežemo z jasminovim rižem.