Pasta za Japonski Zlati Kari v Kocki Blaga S&B 92 g

5.45 
Kratek opis:

92 g

Japonski ("golden") kari je mešanica za pripravo karijeve omake blagega okusa. Japonski kari je ena izmed najbolj priljubljenih jedi na Japonskem, saj je okusna in enostavna. V primerjavi z indijskim ali tajskim karijem je gostejši, milejši in nekoliko slajši.  

Navadno se postreže v treh glavnih oblikah: japonski kari z rižem za suši, udon kari (s širokimi rezanci) in kari-pan (s kruhom). Vendar ste lahko pri uporabi bolj ustvarjalni. Odličen je tudi kot polivka za pire krompir, dodatek k hot-dogu ali pa omakica za čips.

PREDLOG ZA SESTAVINE (5 PORCIJ): svinjina (ali piščanec/jagnjetina/kozice): 450g, čebula: 360g, korenje: 100g, krompir: 140 g. (Vse sestavine nasekljamo po želji) Olje za kuhanje: 1 jušna žlica, voda: 540 ml, 1 škatlica zlatega karija v kocki.

NAVODILO ZA PRIPRAVO: 1. Na olju v veliki ponvi pražimo meso in zelenjavo 5 minut na srednjem ognju. 2. Dodamo vodo in zavremo. Zmanjšamo ogenj, pokrijemo in lahno vremo, dokler se sestavine ne zmehčajo, približno 15 minut. 3. Ogenj ugasnemo in kocke zlatega karija nalomimo v ponev. Mešamo, dokler se kocke karija ne raztopijo. Lahno vremo približno 5 minut med neprestanim mešanjem. 4. Postrežemo vroče z rižem ali rezanci.

 

2122
10 Izdelek (i)
+

Pasta za Japonski Zlati Kari v Kocki Blaga S&B 92 g

SESTAVINE: pšenična moka, zelenjavna olja (palmovo, repično), sladkor, sol, kari v prahu 7,7 % (kurkuma, koriander, kumin, grško seno, sušena pomarančna lupina, začimbe), ojačevalec arome: E621, barvilo: E150a, začimbe (poper, česen, semena zelene, gorčica), sredstvo za uravnavanje kislosti: E296, ojačevalec okusa: E631 in E627.

NE VSEBUJE MESA

POREKLO: Japonska