Pasta za Rumeni Kari LOBO 400 g

6.90 
Blagovna znamka:
Kratek opis:

Pasta za pripravo rumenega tajskega karija.

tajski kuhinji se karijem reče kaeng. Ponavadi so pripravljeni iz mesa, morskih sadežev in/ali zelenjave v omaki, ki bazira na karijevi pasti. Ta je sestavljena iz čilija, čebule oz. šalotke, česna in paste iz kozic. Začimbe definirajo vrsto karija. Uporabljajo se lokalne začimbe: čili, kaffirjevi listilimonska trava, galangal in, v centralni in južni Tajski, tudi kokosovo mleko.  

Na Zahodu karije razlikujemo po barvi. Za rdeči kari se uporabljajo rdeči čiliji, za zeleni kari se uporabljajo zeleni čiliji. Rumeni kari - imenovan Kaeng kari je, zaradi turmerika, kumine in drugih suhih začimb, bolj podoben indijskim karijem.

RECEPT (Kaang Ka Ree za 4 osebe): V ponvi segrejemo 250ml kokosovega mleka skupaj s 50g kari paste ter mešamo, dokler se na vrhu ne nabere maščoba. Dodamo 250g narezane govedine ali perutnine ter pražimo, dokler ni narejeno. Dodamo še 250ml kokosovega mleka, zavremo, nato dodamo krompir in arašide. Kuhamo, dokler se ne zmehča, po želji solimo ter postrežemo z rižem.

 

0708
11 Izdelek (i)
+
60.00 € do brezplačnedostave

SESTAVINE: česen, šalotka, zelenjavno olje (palmovo, sojino), začimbe (koriander, ingver, kumin, gorčično seme, grško seno, kurkuma), sol, limonska trava, pasta iz kozic (kozice, sol), čili, galangal.

Izdelek lahko vsebuje sledi rib in mehkužcev.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka: Energijska vrednost: 1277 kJ/ 308 kcal, Maščobe: 22 g, Od tega nasičene: 13 g, Ogljikovi hidrati: 18 g, Od tega sladkorji: 6,2 g, Beljakovine: 4,9 g, Sol: 10,8 g.

ALERGENI: soja, gorčica, kozice (raki).

POREKLO: Tajska

Še vedno čakamo na tvoje mnenje. Deli svojo izkušnjo z nami in našimi izdelki.

Napiši svoje mnenje

Sorodni izdelki

Stranke so kupile tudi