Pasta za Rumeni Kari LOBO 50 g

1.95 
Blagovna znamka:
Kratek opis:

tajski kuhinji se karijem reče kaeng. Ponavadi so pripravljeni iz mesa, morskih sadežev in/ali zelenjave v omaki, ki bazira na karijevi pasti. Ta je sestavljena iz čilija, čebule oz. šalotke, česna in paste iz kozic. Začimbe definirajo vrsto karija. Uporabljajo se lokalne začimbe: čili, kaffirjevi listilimonska trava, galangal in, v centralni in južni Tajski, tudi kokosovo mleko.  

Na Zahodu karije razlikujemo po barvi. Za rdeči kari se uporabljajo rdeči čiliji, za zeleni kari se uporabljajo zeleni čiliji. Rumeni kari - imenovan Kaeng kari je, zaradi kurkume, kumine in drugih suhih začimb, bolj podoben indijskim karijem.

PRIPRAVA (4 porcije): Zagrejemo 240 ml kokosovega mleka skupaj s 50 g začimbne paste in kuhamo, dokler olje iz paste ne priplava na površje. Dodamo 250 g na koščke narezane govedine ali piščanca (rakcev, tofuja, ali pač samo zelenjave). Dodamo 240 ml vode in zavremo. Dodamo krompir in čebulo. Kuhamo do mehkega. Začinimo z ribjo omako.

Za še žlahtnejši kari dodamo par listov tajske kaffir limete, žličko paste iz kozic, malo limonske trave v prahu

 

0034
17 Izdelek (i)
+
60.00 € do brezplačnedostave

SESTAVINE: česen, šalotka, zelenjavno olje (palmovec, soja), začimbe (koriander, ingver, kumin, gorčično seme, grško seno, kurkuma), sol, limonska trava, pasta iz kozic (kozice, sol), čili, galangal.

Brez dodanega mononatrijevega glutamata, konzervansov in umetnih barvil. 

Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka: Energijska vrednost: 1277 kJ/ 308 kcal, Maščobe: 22 g, Od tega nasičene: 13 g, Ogljikovi hidrati: 18 g, Od tega sladkorji: 6,2 g, Beljakovine: 4,9 g, Sol: 10,8 g.

Izdelek lahko vsebuje alergene: rib in sulfitov.

POREKLO: Tajska 

Še vedno čakamo na tvoje mnenje. Deli svojo izkušnjo z nami in našimi izdelki.

Napiši svoje mnenje

Sorodni izdelki

Stranke so kupile tudi