Košarica je prazna
Tajna sestavina, ki da indijskim jedem tisto »nekaj več«.
Kasuri methi so sušeni listi grškega sena, nepogrešljiva začimba v severnoindijski kuhinji, zlasti v jedeh kot so butter chicken, dal makhani ali aromatične zelenjavne omake. Imajo intenziven, rahlo grenak, oreškast okus z blago sladkobo in travnato noto, ki jedi zaokroži in ji doda globino, kot bi jo počasi kuhal nekdo z izkušnjami.
Listi se običajno na hitro zdrobijo med prsti in dodajo na koncu kuhanja, saj tako najbolje ohranijo svoj značilni vonj in aromo. Uporabni so tudi v mesnih marinadah, paratah, kruhu naan, ali celo kot skrivna sestavina za omake in zelenjavne jedi.
Zakaj imeti kasuri methi v svoji začimbni zbirki?
Ključna sestavina za avtentičen okus indijskih jedi.
Močna aroma in značilen priokus – le ščepec zadošča.
Dolg rok trajanja in priročna embalaža.
Brez umetnih dodatkov – 100 % posušeni listi.
Primeren tudi za veganske in vegetarijanske jedi.
Namig iz Karavane Svilna pot:
Na koncu kuhanja dal-a ali maslenega karija drobno zdrobi ščepec kasuri methija in pusti, da nekaj minut prevre – rezultat bo vonj, ki diši kot prava indijska gostilna v Delhiju.
Še vedno čakamo na tvoje mnenje. Deli svojo izkušnjo z nami in našimi izdelki.
Z nadaljnjo uporabo trgovine se strinjate z uporabo piškotkov na tem spletnem mestu.