Žlikrofi v omaki. Sočno. Hitro. Enostavno. Kitajsko obarvano.


Mi skorajda ne poznamo osebe, ki ne bi oboževala žlikrofov / dumplingsov / gyoz /mandujev ... izrazov zanje je toliko kolikor je narodov, princip pa zelo podoben: testo in polnjenje. To je lahko mesno, mesno-zelenjavno, ribje oz. morsko, ali popolnoma zelenjavno.

Žlikrofe lahko v naših trgovinah kupite že pripravljene. Našli jih boste v naših zmrzovalnikih (za aktualno ponudbo pokličite v izbrano postojanko Svilne poti) tako kot tudi testo za pripravo žlikrofov, če se jih odločite pripraviti sami. Če ste sami dovolj navdihnjeni, jih lahko pripravite na zalogo in zamrznete po receptu za pripravo vontonov ali korejskih mandujev. V slednjem boste našli tudi navodilo za pripravo lastnega testa. 

Mi smo iz svojega zmrzovalnika vzeli korejske manduje polnjene s steklenimi rezanci, gobami in zelenjavo. Odlični so pripravljeni na sopari, ocvrti ali popečeni na ponvici. Namesto klasične pomake oz. "dipa", smo pripravili kar omako, s katero smo na pari skuhane žlikrofe prelili in tako dobili sočno samostojno jed. Zelo enostavno in hitro.

POTREBUJEMO (za 2 porciji):

- 2 jušni žlici sojine omake

- 2 jušni žlici (lahko tudi več) vode

- 1 čajna žlica toban omake (če nimamo lahko preskočimo, ali pa dodamo žličko miso paste - tako dobimo tudi blažjo različico te omake)

- 2 čajni žlici hrustljavega čilija v olju

- 2 jušni žlici riževega kisa

- 3 čajne žličke sladkorja

- 2 čajni žlici sezamovega olja

- nekaj ščepcev praženega sezama

- 1 do 2 stroka sesekljanega česna

- 1 zvrhana žlica sesekljanega koriandra, peteršilja ali mlade čebule

 

PRIPRAVA:

1. Vse zgoraj navedene sestavine združimo in dobro premešamo.

2. Poljubno po navodilih proizvajalca pripravimo žlikrofe. 8 - 10 kosov na osebo za samostojno jed.

3. Porcioniramo in vse skupaj prelijemo z omako.

4. Postrežemo še vroče.

 

NAKUPUJ SESTAVINE: