Korejska Enolončnica z Riževimi Svaljki (Tokpokki)


Za 2-3 osebe

Sestavine za juho

  • 3 žlice korejske čilijeve paste
  • 2 žlici sladkorja
  • 1 žlička soli
  • 500 g vode (ali juhe iz sušenih giric)
  • 1 žlica sirupa za kuhanje
Ostale sestavine
 
  • 300 g toka (korejski oparjeni riževi svaljki) ali krompirjevih njokov
  • 300 g korejskih ribjih polpetov
  • 2-3 mlade čebule
  • 1/2čebule
  • 1 čajna žlica sesekljanega česna
  • Dodatek po želji: nekaj kuhanih jajc, fižol

 

Priprava

!(Če uporabimo njoke namesto toka, jih dodamo čisto nazadnje po šestem koraku in kuhamo, dokler ne priplavajo na površje.)

1. Čez tok in korejske ribje polpete polijemo vročo vodo in odcedimo.

2. V voku ali navadni posodi (najboljša je široka) zavremo vodo in dodamo korejsko čilijevo pasto, sol ter sladkor.

3. Dodamo tok in korejske ribje polpete (ter po želji tudi kuhana jajca).

4. Za 5 minut pustimo vreti na visoki temperaturi, nato pa 5 minut še na srednje močnem ognju.

5. Dodamo mlado čebulo, čebulo, sesekljan česen in sirup za kuhanje.

6. Posodo pokrijemo in pustimo lahno vreti 20~30 minut.

7. Veselo k obedu!