Enostavni Tajski Kari


Za 4 osebe

Sestavine

  • 300 g repkov kozic
  • 2 žlici olja za kuhanje
  • 1 vrečka paste za kari (zeleni ali rdeči ali rumeni)
  • 1 na koščke narezana čebula
  • 3~4 suhih pekočih čiljiev (oz. po želji)
  • 500 ml kokosovega mleka
  • 1/2 lončka (oz. 120 ml) tople vode
  • 2~3 suhih limetinih listov
  • 200 g na koščke narezane zelenjave: jajčevci, kitajski fižol, paprika, češnjev paradižnik...po želji
  • 2 žlički palminega sladkorja
  • 1 žlica tajske ribje omake
 
 
Priprava
 
1. V posodi segrejemo olje.
 
2. Dodamo karijevo pasto in pražimo, dokler ne spusti arome.
 
3. Dodamo čebulo in čilije.
 
4. Dodamo vodo, kokosovo mleko in liste kaffir limete in zavremo.
 
5. Dodamo izbrano zelenjavo in pustimo lahno vreti 5 minut.
 
6. Dodamo rakce in kuhamo 1~2 minuti dokler ne dobijo rožnate barve.
 
7. Dodamo palmin sladkor in ribjo omako, ter kuhamo in dobro mešamo 1 minuto.
 
8. Postrežemo z jasminovim rižem.