Alkoholna Pijača na Osnovi Riža Sake Junmai Ozeki 375 ml

7.95 
Kratek opis:

375 ml

Sake izvira iz fermentirane riževe pijače, ki je prispela iz Kitajske v Japonsko v 3. stoletju pred našim štetjem. Razvila se je v unikatno in prefinjeno alkoholno pijačo, ki na Japonskem nosi močno kulturno vrednost.

Japonci pač ne bi bili Japonci, če ne bi razvili najučinkovitejše izmed vseh fermentacij. Za razliko od drugih alkoholnih pijač iz žit, ki za pretvarjanje škroba v sladkor in nato sladkorja v alkohol zahtevajo dve ločeni fermentaciji, se pri sakeju oboje dogaja vzporedno in naenkrat. Zasluge za to gredo starodavni riževi plesni, ki ji Japonci pravijo koji. Tudi pri izbiri riža za sake ni prav nič prepuščeno naključju. Za začetek mora biti to ena od posebnih sort riža, ki niso primerne za prehrano in jih gojijo izključno za pridelavo sakeja. Da bi zmanjšali število primesi v končnem izdelku in tako izboljšali njegovo kakovost, riževa zrna najprej obrusijo, tako da za fermentacijo ostanejo zgolj jedra iz škroba.

Sake lahko uživamo kot toplo ali hladno pijačo, pogosto se pa uporablja tudi pri kuhanju. Pri tem ne nudi samo arome, ampak tudi pomaga ostalim okusom, da se absorbirajo, premaga močne vonjave ter mehča meso. Uporablja se tudi pri pripravi teriyaki omake, raznih marinad ter pri kuhanju školjk na pari.

 

 

1049
2 Izdelek (i)
+
30.00 € do brezplačnedostave

Alkoholna Pijača na Osnovi Riža Sake Junmai Ozeki 375 ml

ALKOHOL: 14,5%

Junmai sake je pripravljen iz riža, prečiščene vode in koji plesni. Lahko ga serviramo kot toplo ali hladno pijačo. Segrevamo ga v porcelanasti posodici v vodni kopeli na 38-55°C približno 5 minut. Poda se k široki paleti hrane. Junmai sake je suho vino, pretežno bogatega in rahlo kislega okusa.

OPOZORILO: Ni primerno za nosečnice. Osebam mlajšim od 18 let prodaja alkohola ni dovoljena.

POREKLO: ZDA