Pasta za Zeleni Kari LOBO 400 g

6.90 
Blagovna znamka:
Kratek opis:

tajski kuhinji se karijem reče kaeng. Ponavadi so pripravljeni iz mesa, morskih sadežev in/ali zelenjave v omaki, ki bazira na karijevi pasti. Ta je sestavljena iz čilija, čebule oz. šalotke, česna in paste iz kozic. Začimbe definirajo vrsto karija. Uporabljajo se lokalne začimbe: čili, kaffirjevi listilimonska trava, galangal in, v centralni in južni Tajski, tudi kokosovo mleko.  

Na Zahodu karije razlikujemo po barvi. Za rdeči kari se uporabljajo rdeči čiliji, za zeleni kari se uporabljajo zeleni čiliji. Rumeni kari - imenovan Kaeng kari je, zaradi turmerika, kumine in drugih suhih začimb, bolj podoben indijskim karijem.

RECEPTI: tajski karienostavni tajski kari,  

RECEPT (Kaang Keaw Wan za 4 osebe): V ponvi segrejemo 250ml kokosovega mleka skupaj s 50g (3 žlice) kari paste ter mešamo, dokler se na vrhu ne nabere maščoba. Dodamo 250g narezane govedine ali perutnine ter pražimo, dokler ni narejeno. Dodamo še 250ml kokosovega mleka, zavremo, nato dodamo jajčevce, tajsko baziliko, liste kaffir limete in čili. Kuhamo, dokler se ne zmehča, po želji solimo ter postrežemo z rižem ali riževimi rezanci. Namig: Za še bolj okusno jed vodo nadomestimo s kokosovim mlekom ali mlekom.

 

0710
9 Izdelek (i)
+
60.00 € do brezplačnedostave

SESTAVINE: čili, limonska trava, česen, sol, šalotka, galangal, pasta iz kozic (kozice, sol), olupek kafir limete, koriandrova korenina, začimbe.

Izdelek lahko vsebuje sledi rib in mehkužcev.

Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka: Energijska vrednost: 391 kJ/ 93 kcal, Maščobe: 1,5 g, Od tega nasičene: 0 g, Ogljikovi hidrati: 13 g, Od tega sladkorji: 3,1 g, Beljakovine: 3,3 g, Sol: 11,7 g.

ALERGENI: kozice (raki).

POREKLO: Tajska

Še vedno čakamo na tvoje mnenje. Deli svojo izkušnjo z nami in našimi izdelki.

Napiši svoje mnenje

Stranke so kupile tudi