Rdeči Fižol (Adzuki) VALLE DEL SOLE 900 g

7.50 
Kratek opis:

Azuki (adzuki, aduki ali rdeči mungo) fižol je enoletna plezalka, razširjena po vzhodni Aziji in Himalaji, znana po majhnem, temno rdečem zrnu premera 5mm.

V vzhodnoazijski kuhinji se azuki fižol običajno uživa slajen, pogosto se pa iz njega pripravlja tudi fižolovo pasto - anko, pri čemer se fižol kuha skupaj s sladkorjem in se nato spasira, doda pa se mu tudi aromo, npr. kostanj.

Zaradi visoke vsebnosti beljakovin je zelo hranljiv in nepogrešljiv del brezmesne diete.

NAVODILA ZA PRIPRAVO: Fižol operemo in pustimo namakati 1-2 uri v zadosti vode. Zavremo in pustimo lahno vreti 45-60 minut oz. dokler zrna niso popolnoma zmehčana. Odcedimo in postrežemo.

0949
7 Izdelek (i)
+
60.00 € do brezplačnedostave

Povprečna hranilna vrednost na 100 g izdelka (po pripravi): Energijska vrednost: 548 kJ/ 131 kcal, Maščobe: 0,1 g, Od tega nasičene: 0 g, Ogljikovi hidrati: 25 g, Od tega sladkorji: 0 g, Vlaknine: 7 g, Beljakovine: 7,2 g, Sol: 0,01 g

Lahko vsebuje sledi glutena.

POREKLO: Nizozemska

Še vedno čakamo na tvoje mnenje. Deli svojo izkušnjo z nami in našimi izdelki.

Napiši svoje mnenje

Stranke so kupile tudi